Składniki: (4 porcje)
- 4 duże ziemniaki ugotowane w skórkach (ale nie zbyt miękkie) pokrojone w grubą kostkę
- 5 jajek ugotowanych na twardo, pokrojonych w kostkę
- 6 ogórków kiszonych pokrojonych w kostkę
- 15 dkg startego żółtego sera
- pęczek cebuli dymki drobno pokrojonej (oddzielamy część białą od zielonej)
- 1 duża wędzona makrela (lub 2 mniejsze), obrana ze skóry, oddzielona od ości i porwana na kawałki
- garść posiekanej natki pietruszki
Dressing:
- 2 łyżki musztardy
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Mieszamy dokładnie w kubku wszystkie składniki, doprawiamy do smaku.
Dressing można wykonać też w wersji light używając tylko jogurtu naturalnego, bez majonezu.
Na 4 talerzach układamy kolejno warstwami:
Dressing:
Mieszamy dokładnie w kubku wszystkie składniki, doprawiamy do smaku.
Dressing można wykonać też w wersji light używając tylko jogurtu naturalnego, bez majonezu.
Na 4 talerzach układamy kolejno warstwami:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz