piątek, 26 lipca 2013

Coleslaw



Składniki: 
  • mała biała kapusta, posiekana w cieniutkie paseczki
  • 2 średnie marchewki starte na tarce o grubych oczkach
  • 1 średnia cebula drobno pokrojona
  • 3  łyżki majonezu
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie: 
  • Kapuste, marchew i cebulę mieszamy w misce
Jeśli chcemy, aby kapusta nie była bardzo chrupiąca a miękka (ja preferuję tą opcję)- najpierw ugniatamy osoloną kapustę, potem dodajemy marchew i cebulę i mieszamy.
  • Dodajemy resztę składników, doprawiamy pieprzem. próbujemy i ewentualnie doprawiamy.
Doskonale pasuje jako dodatek do dań rybnych, mięsnych, grillowanych i pieczonych ziemniaków.



1 komentarz: