piątek, 30 sierpnia 2013

Salsa pomidorowa


Składniki: 
  • 4 średnie pomidory, obrane ze skóry i pokrojone w drobną kostkę
  • 1/4 średniej czerwonej cebuli, obranej i pokrojonej w bardzo drobną kostkę
  • 1 bird's eye chili pozbawione pestek i pokrojone w bardzo drobną kostkę
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobno posiekany
  • 2 łyżki posiekanej kolendry (lub więcej, jeśli ktoś lubi kolendrę)
  • sok z 1/2 limonki
  • sól morska, świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie: 
  • Składniki mieszamy, wkładamy do lodówki do przegryzienia


Podajemy z nachos , jako dodatek do dań meksykańskich-fajity, burrito lub do pieczonych lub smażonych  mięs.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz