- 4 średnie pomidory, obrane ze skóry i pokrojone w drobną kostkę
- 1/4 średniej czerwonej cebuli, obranej i pokrojonej w bardzo drobną kostkę
- 1 bird's eye chili pozbawione pestek i pokrojone w bardzo drobną kostkę
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobno posiekany
- 2 łyżki posiekanej kolendry (lub więcej, jeśli ktoś lubi kolendrę)
- sok z 1/2 limonki
- sól morska, świeżo zmielony pieprz
piątek, 30 sierpnia 2013
Salsa pomidorowa
Etykiety:
cebula,
chili,
czerwona cebula,
dania na impreze,
dania na party,
dania wegetarianskie,
kolendra,
pomidory,
przekaski,
przystawka,
salsa,
salsa pomidorowa,
salsa z pomidorow
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz