środa, 2 października 2013

Koktajl krewetkowy (Prawn cocktail)


Składniki:  (na 4 porcje przystawkowe lub 2 dania główne)
Do podania:
  • 4 ziemniaki 
  • 1 łyzka masła (opcjonalnie)
Przygotowanie: 
  • Sałatę kroimy w cienkie paseczki, płuczemy i osuszamy, układamy na talerzu lub w przezroczystym naczyniu, jesli rpzygotowujemy jako przystawkę
  • Krewetki jesli sa zamrożone przelewamy gorącą woda i odsączamy na sitku, układamy na sałacie
  • Polewamy sosem, posypujemy słodką papryką
  • Ziemniaki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w 200 stopniach przez około 1h-1h 15min do miękkości lub gotujemy do miękkości w skórach
  • Sałatkę podajemy z ziemniakami przekrojonymi na 4, ewentualnie posmarowanych masłem
Koktajl mozna podawać z ziemniakami jako danie główne lub jako przystawkę, która pięknie prezentuje się w przezroczystych naczyniach.



    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz