- 3/4 sałaty lodowej
- 400g krewetek koktajlowych
- sos Marie-Rose
Do podania:
- 4 ziemniaki
- 1 łyzka masła (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Sałatę kroimy w cienkie paseczki, płuczemy i osuszamy, układamy na talerzu lub w przezroczystym naczyniu, jesli rpzygotowujemy jako przystawkę
- Krewetki jesli sa zamrożone przelewamy gorącą woda i odsączamy na sitku, układamy na sałacie
- Polewamy sosem, posypujemy słodką papryką
- Ziemniaki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w 200 stopniach przez około 1h-1h 15min do miękkości lub gotujemy do miękkości w skórach
- Sałatkę podajemy z ziemniakami przekrojonymi na 4, ewentualnie posmarowanych masłem
Koktajl mozna podawać z ziemniakami jako danie główne lub jako przystawkę, która pięknie prezentuje się w przezroczystych naczyniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz