- 4 nieduże kiełbasy dobrej jakości
- 1 średnia cebula pokjrojona w drobną kostkę
- garść startego, żółtego sera
- szynka parmeńska lub bekon (2 plastry na kiełbaskę)
- pieprz kajeński lub chilli w proszku
- słodka papryka
- opcjonalnie- oregano suszone, suszona bazylia, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
- Kiełbasy przekrawamy wzdłuż, ale nie całkowicie. Na spodzie muszą być spojone
- Posypujemy naciętą część przyprawami
- Nakładamy troche sera, ugniatamy
- Nakładamy cebulę i ugniatamy
- Na desce układamy obok siebie 2 plastry szynki.bekonu
- Kładziemy kiełbasę na szynce i szczelnie owijamy
- Grillujemy, aż ładnie się zarumienią
Ponieważ kiełbasy mają dość wyrażny słony smak szynki parmeńskiej/bekonu, najlepiej podawać je ze świeżym pieczywem i sałatką.
Danie można przyrządzić w piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz