Składniki:
- 3-4 tortille
- 250g szpinaku
- 2 łyżki oliwy z pomidorków
- 6 suszonych pomidorków w oliwie, drobno posiekanych
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200g serka philadelphia (odkładamy trochę do sklejania roladek)
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Szpinak myjemy, odsączamy, wkładamy na rozgrzaną patelnię. Kiedy zwiędnie odciskamy, dośc drobno siekamy
- Na oliwie z pomidorków cebulę podsmażamy, aż się zeszkli.
- Dodajemy czosnek, a po kilkunastu sekundach pomidorki i szpinak, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy około 2 minut
- Zdejmujemy z ognia, dodajemy serek, dokładnie mieszamy
- W około 1/4 placka nakładamy 2-3cm pasek nadzienia,ściśle zawijamy, na brzegach smarujemy serkiem
- Takie roladki zawijamy ścisle i szczelnie w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
- Kroimy w poprzek w około 1,5-2cm grubości ślimaczki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz