poniedziałek, 2 czerwca 2014

Roladki z tortilli ze szpinakiem




Składniki: 
  • 3-4 tortille
  • 250g szpinaku
  • 2 łyżki oliwy z pomidorków
  • 6 suszonych pomidorków w oliwie, drobno posiekanych
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200g serka philadelphia (odkładamy trochę do sklejania roladek)
  • sól i pieprz
Przygotowanie: 
  • Szpinak myjemy, odsączamy, wkładamy na rozgrzaną patelnię. Kiedy zwiędnie odciskamy, dośc drobno siekamy
  • Na oliwie z pomidorków cebulę podsmażamy, aż się zeszkli.
  • Dodajemy czosnek, a po kilkunastu sekundach pomidorki i szpinak, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy około 2 minut
  • Zdejmujemy z ognia, dodajemy serek, dokładnie mieszamy

  • W około 1/4 placka nakładamy 2-3cm pasek nadzienia,ściśle zawijamy, na brzegach smarujemy serkiem
  • Takie roladki zawijamy ścisle i szczelnie w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
  • Kroimy w poprzek w około 1,5-2cm grubości ślimaczki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz