poniedziałek, 14 lipca 2014

Łosoś z pesto z rukoli

Składniki:  
  • około 600g filetu z łososia
  • sól, pieprz
  • 400g zielonej fasolki szparagowej
  • pesto z rukoli z tego przepisu
  • około 1,5kg ziemniaków lub według uznania
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 6 czubatych łyżek startego parmezanu

Przygotowanie:
  • Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
  • Łososia nacieramy sola i pieprzem, pieczemy przez 20 minut w 200stopniach, pod przykryciem, kroimy delikatnie w poprzek na 4 części. 
  • Fasolkę gotujemy, aż będzie półtwarda, około 10 minut
  • Ziemniaki odcedzamy, dodajemy śmietanę, masło i parmezanem, ugniatamy na gładką masę
Podajemy jak na zdjęciu.
Łososia w tej wersji mozna również przyrządzić z grilla.Wtedy grillujemy go w folii i podajemy z pesto.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz