- około 600g filetu z łososia
- sól, pieprz
- 400g zielonej fasolki szparagowej
- pesto z rukoli z tego przepisu
- około 1,5kg ziemniaków lub według uznania
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżki masła
- 6 czubatych łyżek startego parmezanu
Przygotowanie:
- Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
- Łososia nacieramy sola i pieprzem, pieczemy przez 20 minut w 200stopniach, pod przykryciem, kroimy delikatnie w poprzek na 4 części.
- Fasolkę gotujemy, aż będzie półtwarda, około 10 minut
- Ziemniaki odcedzamy, dodajemy śmietanę, masło i parmezanem, ugniatamy na gładką masę
Podajemy jak na zdjęciu.
Łososia w tej wersji mozna również przyrządzić z grilla.Wtedy grillujemy go w folii i podajemy z pesto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz