wtorek, 17 marca 2015

Sałatka z fasoli i ciecierzycy z pomidorem, avocado i papryką



Składniki:
  • puszka białej fasoli, przemytej na sitku, odcedzonej
  • puszka czerwonej fasoli, przemytej na sitku, odcedzonej
  • puszka ciecierzycy
  • 1 papryka czerwona,umyta, osuszona, pozbawiona gniazd nasiennych i pokrojona w kostkę
  • 1 dojrzałe avocado,  obrane ze skóry, pokrojone w kostkę
  • 10 pomidorków koktajlowych, umytych, pokrojonych na połówki lub ćwiartki
  • 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 1 papryczka chili, pozbawiona nasion, drobno pokrojona 
  • 2 ząbki czosnku, bardzo drobno pokrojone
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • garść posiekanej natki pietruszki lub kolendry
  • sok z 1 limonki (lub więcej)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól morska, świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:
  • Wszystkie składniki mieszamy dokładnie, odstawiamy do przegryzienia na minimum godzinę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz