Składniki:
- puszka białej fasoli, przemytej na sitku, odcedzonej
- puszka czerwonej fasoli, przemytej na sitku, odcedzonej
- puszka ciecierzycy
- 1 papryka czerwona,umyta, osuszona, pozbawiona gniazd nasiennych i pokrojona w kostkę
- 1 dojrzałe avocado, obrane ze skóry, pokrojone w kostkę
- 10 pomidorków koktajlowych, umytych, pokrojonych na połówki lub ćwiartki
- 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę
- 1 papryczka chili, pozbawiona nasion, drobno pokrojona
- 2 ząbki czosnku, bardzo drobno pokrojone
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- garść posiekanej natki pietruszki lub kolendry
- sok z 1 limonki (lub więcej)
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sól morska, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz