Składniki:
- 10 jaj ugotowanych na twardo
- 4 cebule dymki, drobno posiekane
- 3 łyżki drobno posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka musztardy
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
- bułka tarta
- masło
Przygotowanie:
- Jaja przecinamy na pół ostrym nożem, najlepiej szybkim ruchem
- Wydrążamy jaj, starając się, aby nie naruszyć skorupki
- Wydrążone żółtka i białka drobno siekamy, dodajemy zieleninę, musztardę i majonez
- Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
- Farsz nakładamy do skorupek
- Obtaczamy w bułce tartej
- Smażymy na rozgrzanym maśle
- Podajemy na ciepło lub zimno(najlepsze na ciepło)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz