czwartek, 19 marca 2015

Jaja faszerowane w skorupkach



Składniki:
  • 10 jaj ugotowanych na twardo
  • 4 cebule dymki, drobno posiekane
  • 3 łyżki drobno posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • bułka tarta
  • masło


Przygotowanie:
  • Jaja przecinamy na pół ostrym nożem, najlepiej szybkim ruchem
  • Wydrążamy jaj, starając się, aby nie naruszyć skorupki
  • Wydrążone żółtka i białka drobno siekamy, dodajemy zieleninę, musztardę i majonez
  • Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
  • Farsz nakładamy do skorupek
  • Obtaczamy w bułce tartej
  • Smażymy na rozgrzanym maśle
  • Podajemy na ciepło lub zimno(najlepsze na ciepło)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz