sobota, 10 sierpnia 2013

Sałatka z tuńczyka i czerwonej fasoli



Składniki:  (2 duże porcje)
  • rukola lub pomieszane sałaty z rukolą 
  • puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
  • puszka opłukanej na sitku pod bierzącą wodą czerwonej fasoli 
  • cebula pokrojona w piórka
  • 2 pomidory pokrojone w grubą kostkę lub 2 garście pomidorków cherry
Dressing balsamiczny:
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól morska
  • świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie: 
  • Na sałacie układamy kolejno fasolę, tuńczyka w kawałkach, pomidora, cebulę
  • Składniki sosu dokładnie mieszamy, aby powstała emulsja
  • Polewamy sosem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz