Do podania:
- 2 kopiaste łyżki masła
- 5 łyżek bułki tartej
- 2 łyżki cukru (opcjonalnie)
- cynamon (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Twaróg dokładnie rozgniatamy widelcem, dokładamy resztę składników
- Zagniatamy dośc luźne ciasto, ale na tyle zwarte, aby dało się rolować( jeśli nie da sie zrolować, dokładamy mąki)
- Dzielimy na pół, formujemy dwa wałki i tniemy na równę kawałki (najlepiej w kształcie rombów lub równoległoboków)
- Wrzucamy do gotujacej, osolonej wody i gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię
Zasmażka:
Smaki dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńSpróbuję z tego przepisu. Wyglądają smakowicie:). mnie zawsze wychodzą twarde jak kamienie
OdpowiedzUsuńmniam pychotka
OdpowiedzUsuń