piątek, 21 lutego 2014

Racuszki z serkiem waniliowym (łatwe racuszki)

Składniki:
  • 3 szklanki mąki
  • 6 jaj
  • 4 serki waniliowe (najlepiej gęste, z mleczarni), około 500g
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • cukier puder
Przygotowanie:
  • Wszystkie składniki zmiksowac na gładka masę.
  • Kłaść łyżką na gorący tłuszcz, kiedy wyrosną i zarumienią się po spodniej stronie odwrócić na drugą stronę
  • Gdy zarumienia się po obu stronach wyjąc łyzką cedzakową na ręcznik papierowy, a gdy tłuszcz ocieknie, przełożyć na talerz/półmisek
  • Posypać cukrem pudrem bezpośrednio przez sitko
  • Najlepiej zjeść w ten sam dzień

























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz