piątek, 28 marca 2014

Sałatka z tuńczyka łatwa

Składniki: 
  • puszka tuńczyka w sosie własnym, odsączonego
  • puszka groszku konserwowego, odsączonego z zalewy
  • puszka kukurydzy konserwowej, odsączonej z zalewy
  • średnia cebula pokrojona w drobna kostkę
  • 5 średniej wielkości ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę
  • 20 zielonych oliwek pokrojonoch na pół w poprzek
  • łyżka kaparów
  • po łyżce suszonej bazylii i oregano
  • szczypta chili w proszku lub troche więcej
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól, pieprz
  • majonez (tylko tyle, by składaniki się ładnie połaczyły), ale niekoniecznie. W dietetycznej wersji sałatkę można robić bez dodatku majonezu

Przygotowanie: 

  • Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz