Składniki:
- 6 jaj ugotowanych na twardo, obranych
- puszka odsączonego tuńczyka w sosie własnym
- mała puszka anchois, odsączonych z zalewy
- 100g twarogu
- łyżka musztardy
- łyżka kaparów
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, plus natka do dekoracji
- 2 łyżki gęstej śmietany
- sok z cytryny
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Jaj przekrawamy na pół, usuwamy żółtka
- Wszystkie składniki wkładamy do robota kuchennego, dodoajemy żółtka i miksujemy lub ucieramy ręcznie na gładka masę
- Próbujemy, doprawiamy sola, pieprzem i sokiem z cytryny
- Nakładamy farsz do białek, najlepiej szpryca
- Dekorujemy natką
- Pozostały farsz możemy użyć do kanapek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz