poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Jaja nadziewane pastą z tuńczyka


Składniki:
  • 6 jaj ugotowanych na twardo, obranych
  • puszka odsączonego tuńczyka w sosie własnym
  • mała puszka anchois, odsączonych z zalewy
  • 100g twarogu
  • łyżka musztardy
  • łyżka kaparów
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, plus natka do dekoracji
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
  • Jaj przekrawamy na pół, usuwamy żółtka
  • Wszystkie składniki wkładamy do robota kuchennego, dodoajemy żółtka i miksujemy lub ucieramy ręcznie na gładka masę
  • Próbujemy, doprawiamy sola, pieprzem i sokiem z cytryny
  • Nakładamy farsz do białek, najlepiej szpryca
  • Dekorujemy natką
  • Pozostały farsz możemy użyć do kanapek



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz