poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Koreczki z salami, sera i ananasa


Składniki:  
  • 30dkg sera żółtego pokrojonego w kostkę 1cm
  • 1 dojrzałyananas
  • 30-40 platerków salami
Przygotowanie:
  • Ananasa obieramy:

  1. Kładziemy na desce i odcinamy podstawę i pióropusz.
  2. Stawiamy pionowo na odciętej podstawie na desce i obkrawamy pancerz od góry do dołu ostrym nożem, uzyskując pionowe paski. Tę czynność powtarzamy na około ananasa.Nacinamy dośc głeboko, aby najgłębsze oczka nie zostały w miąższu, gdyż są bardzo twarde.
  3. Nastepnie przekrawamy owoc na 4 części i odcinamy wzdłuż twardą, środkową część. Twardą część wyrzucamy, 

  • Miąższ ananasa ikroimy w 1cm kostkę
  • Salami zwijamy na 4 części lub w rulonik
  • Na wykałączkę nabijamy ananasa, ser i salami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz