Składniki:
- 30dkg sera żółtego pokrojonego w kostkę 1cm
- 1 dojrzałyananas
- 30-40 platerków salami
Przygotowanie:
- Ananasa obieramy:
- Kładziemy na desce i odcinamy podstawę i pióropusz.
- Stawiamy pionowo na odciętej podstawie na desce i obkrawamy pancerz od góry do dołu ostrym nożem, uzyskując pionowe paski. Tę czynność powtarzamy na około ananasa.Nacinamy dośc głeboko, aby najgłębsze oczka nie zostały w miąższu, gdyż są bardzo twarde.
- Nastepnie przekrawamy owoc na 4 części i odcinamy wzdłuż twardą, środkową część. Twardą część wyrzucamy,
- Miąższ ananasa ikroimy w 1cm kostkę
- Salami zwijamy na 4 części lub w rulonik
- Na wykałączkę nabijamy ananasa, ser i salami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz