Składniki:
- 1 ananas
- pół puszki mleka kokosowego (najlepiej odtłuszczonego)
- 1 dojrzały banan
- 2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
- Ananasa obieramy:
- Kładziemy na desce i odcinamy podstawę i pióropusz.
- Stawiamy pionowo na odciętej podstawie na desce i obkrawamy pancerz od góry do dołu ostrym nożem, uzyskując pionowe paski. Tę czynność powtarzamy na około ananasa.Nacinamy dośc głeboko, aby najgłębsze oczka nie zostały w miąższu, gdyż są bardzo twarde.
- Nastepnie przekrawamy owoc na 4 części i odcinamy wzdłuż twardą, środkową część. Twardą część wyrzucamy,
- Miąższ ananasa kroimy na mniejsze częście, banana obieramy ze skóry
- Wszystko razem dokładnie blendujemy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz