czwartek, 19 lutego 2015

Smoothie piña colada



Składniki:
  • 1 ananas
  • pół puszki mleka kokosowego (najlepiej odtłuszczonego)
  • 1 dojrzały banan
  • 2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:
  • Ananasa obieramy:
    1. Kładziemy na desce i odcinamy podstawę i pióropusz.
    2. Stawiamy pionowo na odciętej podstawie na desce i obkrawamy pancerz od góry do dołu ostrym nożem, uzyskując pionowe paski. Tę czynność powtarzamy na około ananasa.Nacinamy dośc głeboko, aby najgłębsze oczka nie zostały w miąższu, gdyż są bardzo twarde.
    3. Nastepnie przekrawamy owoc na 4 części i odcinamy wzdłuż twardą, środkową część. Twardą część wyrzucamy, 
  • Miąższ ananasa kroimy na mniejsze częście, banana obieramy ze skóry
  • Wszystko razem dokładnie blendujemy



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz