poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Deser z mascarpone z płatkami owsianymi i migdałami





Składniki:  (4 porcje)
  • 20 łyżek płatków owsianych
  • 200g mascarpone
  • 150g jugortu naturalnego
  • 3 łyżki cukru lub w wersji light słodzika
  • łyżka naturalnego aromatu waniliowego lub cukru waniliowego
  • garść płatków migdałowych
  • owoce do posypania (mogą być truskawki, amliny lub borówki amerykańskie)

Przygotowanie: 

  • Płatki owsiane i migdałowe prażymy oddzielnie pod grillem lub na sychej patelni do zarumienienia
  • Mascarpone blendujemy z jogurtem, cukrem i aromatem waniliowym do uzyskania gładkiej masy
  • Na spód naczynia wsypujemy płatki owsiane, na nie nakładamy porcję kremu, posypujemy migdałami i owocami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz